Welkom op het digitale dorpsplein van Opeinde
De plaats waar alles samenkomt. Met actuele informatie over dorpsvoorzieningen, verenigingen een stukje geschiedenis en vele andere interessante zaken. Want ook al bent u bekend of minder bekend met het dorp, we hopen dat u hier vindt wat u zoekt. Namelijk een actief dorp met betrokken bewoners, een bloeiend verenigings- en bedrijfsleven, gelegen in een prachtige, natuurlijke omgeving.
Bericht van de activiteitencommissie
 
Zoals u in de dorpskrant it Brechje kunt lezen,  hadden wij voor zaterdag 16 mei de Hobby/Kunst route & Garageverkoop op de agenda staan.

Gezien de ontwikkelingen rondom het *Covid -19/Coronavirus* hebben wij besloten deze te annuleren. En hopen wij deze later in het jaar nog te kunnen organiseren.

Ook het kampioenschap Slingeraap staat nog op losse schroeven,  dit om andere organisatorische redenen. Zodra hier meer over bekend is of we een datum hebben, laten wij dit natúúrlijk weten.

Hopelijk zien we u gauw weer bij één van onze activiteiten.

*Blijf gezond en denk om elkaar*

Delen van dit bericht wordt gewaardeerd .

Groetnis Richard Keuning namens de activiteiten commissie.
34e Leijenloop uitgesteld
 
De 34e editie van de Leijenloop die in principe in juni 2020 gepland zou worden wordt uitgesteld naar een nader te bepalen moment.
Doordat de organisatie te kampen heeft met verschillende factoren die het evenement onder druk zetten is besloten om een geschikter moment te zoeken. 
 
Al 33 keer eerder werd de Leijenloop georganiseerd door KC de Pein. Al sinds de vroege jaren in samenwerking met SV Friesland en al tijden steevast op de tweede zaterdag in juni. Een kids run ism sportbedrijf Drachten en een wandeltocht om de Leijen zijn in het laatste decennium als extra activiteiten er bij gekomen. De verplichtingen rondom een dergelijk evenement levert voor de organisatie steeds meer uitdagingen op.
 
De activiteiten van SV Friesland zijn op een lager pitje gezet en de samenwerking met de Leijenloop organisatie voor juni 2020 pasten niet in het schema. Door diverse andere activiteiten in juni bleek de ruimte voor het evenement al te krap om een goede Leijenloop te organiseren.
 
De laatste jaren speelt de korfbal-competitie langer door en is het aantal lopen in de regio gegroeid. Zaterdag 20 juni houdt KC de Pein haar jaarlijkse jeugdtoernooi waar meer dan 1400 jonge korfballers uit heel het noorden het seizoen afsluiten. De hardlopers kunnen in die periode hun loop elders in het noorden uitkiezen.
Zodra er een nieuwe datum bekend is wordt dat op de website www.leijenloop.nl bekend gemaakt.
 
Organisatie Leijenloop 2020
Nieuws
Stankoverlast
De afgelopen tijd is er in Opeinde vaak stankoverlast. Waar deze stank vandaan komt is onduidelijk. Wat van belang is, is dat er veel melding wordt gemaakt van deze stankoverlast zodat de gemeente actie kan ondernemen. Zodra u last heeft van de stank kunt u meteen contact opnemen met de milieu alarmlijn op onderstaand telefoonnummer. Tevens is het van belang de gemeente hiervan te informeren zodat zij ook meteen op de hoogte zijn.
Weer:
 
Volg het locale weer van onze plaatselijke weerman Jelle Booi via onderstaande link: